Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Strassburgare à la mocka

 
  • Serverar: 35 portioner
Skriv ut

Spröda strassburgare har fått en god smak av kaffe.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Stöt snabbkaffepulvret till ett finare pulver i en mortel.
  2. Rör matfett och florsocker poröst, gärna med elvisp. Blanda de båda mjölsorterna med kaffepulvret.
  3. Häll mjölblandningen, lite i taget, ner i matfettsblandningen. Rör kraftigt mellan varje moment.
  4. Fyll en kaksprits med smet. Spritsa ut 35 stänger, ca 5 cm långa, på en bakpappersklädd plåt. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 10 minuter.
  5. Låt kakorna svalna något på plåten. Lossa kakorna försiktigt från plåten och låt dem kallna på galler.
  6. Har du ingen mortel kan kaffepulvret läggas i en plastpåse. Krossa pulvret genom att rulla en flaska eller kavel över påsen. Har du ingen sprits kan du stiället forma degen till smala rullar och göra ett mönster med hjälp av en gaffel.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.