En tårta som ser ut som ett konstverk. Lätt att göra!
Instruktioner
- Sockerlagen (jag öppnade en konservburk med mandariner ( spelar ingen roll vad det är för frukt) och använde den sockerlagen istället för att göra en.
- Sätt ugnen på 180 grader och smör en form (jag använde en mellanstor rektangulär plåt (ej långform) men en rund 24 dia. går också bra). Blanda gräddfil och bikarbonat i en liten skål, lägg åt sidan.
- Vispa smör och socker fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget, vänta tills ena blandats i väl innan den andra tillsätts. Blanda i vanilj och salt. Ha i mjöl och gräddfils blandningen, vispa tills de blandats i väl. Rör sist i de mosade jordgubbarna.
- Häll smeten i formen och grädda i 30 min, tills tandpetaren som du sticker i mitten kommer ut torr. Låt svalna ordentligt i kylen (så det blir enklare att dela dem)
- Kräm:
Vispa ihop mascarpone, florsocker och grädde till en fast slät kräm.
- Om du gjort tårtan i en rund form, dela tårtan då i hälften, och sedan de två delarna i hälften igen så det blir 4 delar. Om den är gjord i en mellanstor rektangulär form dela tårtan i mitten (på längden) och sedan i hälften (på bredden) så det blir 4 delar.
- Sockerlagen (jag öppnade en konservburk med mandariner ( spelar ingen roll vad det är för frukt) och använde den sockerlagen istället för att göra en.
- Ha över lite sockerlag på första delen, täck den med kräm och ha på andra delen, fortsätt likadant tills alla delar är på varandra. Täck toppen med krämen och ha slutligen på de skivade jordgubbarna.
Publicerat den
24 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar