Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Strimlad biff med apelsin och ingefära

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En snabb och jätte lätt och enormt god rätt. Pröva själv. Jag blev överraskadsjälv.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär lövbiffarna i strimlor och lägg i en plastpåse, riv apelsinen och pressa den, blanda saften och det rivna apelsinen, häll det sen i plastpåsen med köttstrimlorna. Skaka påsen så att allt blandas väl. Låt köttet marineras i minst 3-4 timmar.
  2. Sila köttet från apelsinen och lägg åt sidan, i apelsinen tillsätter man soja, mjöl, riven ingefära, blanda väl. Skär moroten i tändstickssmala bitar (Julienne). Smält smör i en stekpanna, stek köttstrimlorna på medelvärme tills de fått lite färg ca 2 min, tillsätt moroten och låt den steka med i 3 min, tillsätt den finhackade löken och stek tills löken är genomskinlig, rör nu i apelsinblandningen och vattnet, blanda och smaka av med salt och peppar. Red såsen under omrörning.
  3. Serveras med nudlar eller ris och en grönsallad

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.