Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Strimlad biff med lök

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Detta är ett påhittat recept så det finns inte några egentliga mått.

Ingredienser

Instruktioner

Skär löken på mitten och sedan i långa skivor. Sätt på plattan på låg värme och lägg sedan i smör i stekpannan och häll i löken. Stek tills löken blir mjuk och fått färg. Skär köttet i smala remsor. Höj värmen och lägg i köttet. Stek tills det ser klart ut. Lägg köttet och löken åt sidan i stekpannan. Lägg i en hyffsat stor smörklick och låt det smälta. Lägg i idealmjöl och rör runt, det skall klumpa sig. Häll i rikltigt med vatten och rör runt med stekspaden tills klumparna löst upp sig. Häll nu i sojan, både på köttet och i såsen. Krydda med salt och svarpeppar. Låt det stå och bubbla. Fördela ut maten i såsen. Servera med ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.