Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Strimlad biff med marsalasås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Detta är en mustig rätt där biff, champinjoner och marsalavin kombineras och blir fantastiskt. Ett måste nästa gång du vill bjuda på något extra gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp oljan på medelvärme i en stor stekpanna. Lägg i champinjoner, schalottenlök och vitlök. Fräs 5 minuter under omrörning tills champinjonerna har mjuknat.
  2. Finstrimla fransyskan i lagom stora munsbitar. Skjut svampblandningen åt sidan i stekpannan och lägg i köttet. Bryn 5 minuter under omrörning. Rör ner buljong, vin, persilja, mejram, salt, peppar och lagerblad. Lägg på locket och låt sjuda ca 30 minuter tills köttet är mört. Ta upp lagerbladen ur såsen.
  3. Blanda majsena med 2 msk vatten till en slät redning. Rör ner redningen i såsen och låt sjuda 1-2 minuter tills såsen tjocknar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.