Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Strimlad kyckling i plommonsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den ljuvliga såsen gör denna rätt oemotståndlig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla kycklingen fint. Bryn bitarna i olivolja och sesamolja tills de fått fin färg och är genomstekta. Kärna ur plommonen och skär i små bitar. Hacka kantrinplommonen grovt.
  2. Sjud vatten och socker tills sockret löst sig. Tillsätt limeskal och -saft, stjärnanis, fisksås och plommonen. Sjud under lock ca 15 minuter tills plommonen mjuknat. Tillsätt eventuellt mer vatten. Strö över hackad koriander.
  3. Koka riset enligt anvisning på förpackningen och servera till kycklingen med limeklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.