Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Strimlad kyckling

Kyckling är en riktig fredagsfavorit i de svenska hemmen. Men självklart går det bra att laga kyckling vilken annan dag i veckan. Kyckling är en tacksam rätt då den går att variera i näst intill oändlighet. Den uppskattas dessutom av både stora och små och passar därför särskilt bra att laga till barnfamiljen. Strimlad kyckling går snabbt att tillaga, det är bara att tillsätta sås, kryddning, eller marinad och servera med valfria tillbehör. Nästa gång det vankas tacos, prova att använda strimlad kyckling i tacon istället för köttfärs, busenkelt och barnsligt gott! Vill man ha en lite mer asiatisk touch på sin middag, woka strimlad kyckling med ingefära och chili och servera med krispiga grönsaker och ris.


Sätt ugnen på 200 grader. Bryn kycklingen i lite margarin och krydda med citronsalt och rosmarin. Lägg sedan kykclingen i en ugnsfast form. Strimla chilipepparn och ta med fröna. Själv hade jag...

1

Putsa och skär kycklingköttet i mindre bitar. Blanda potatismjölet med salt i en bunke. Tillsätt kycklingen och blanda väl. Ställ åt sidan så länge. Ansa och strimla purjolöken grovt . Låt vatt...

4-5

Ställ lergrytan i kallt vatten( övertäckt) ca 10min. Ha sedan i ihop rörd persilja och krossade tomater. Tillsätt strimlad paprika skuren i mindre bitar. Täck med kycklingfilèerna som är saltade och p...

2 h
4

Sätt ugnen på ca 225 grader. Strimla kycklingfilén i lite större bitar. Stek dessa så att de får en yta, krydda efter smak (jag använder kycklingkrydda), lägg de sedan i en ugnsfast form. Smula fet...

1 h
2-3

Skär kycklingen i små bitar. Strimla purjon i ringar för att sedan skölja den i durkslag. Finhacka paprikan. Låt detta vänta i skålar medans du snabbt lagar ihop såsen. Fräs curryn i olivoljan i...

20 min
4

Skala och hacka vitlöken. Strimla kycklingen. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Bryn kycklingstrimlorna i rapsolja, tillsätt vitlök och röd curry och låt det fräsa med i en halv minut. Låt ananas...

4

Skär kycklingen i mindre bitar, krydda och stek den till fin färg. Lägg den i en ugnsform, koka ihop mascarpone, grädde, créme fraiche, ajvar, sambal oelek och grönsaksbuljongtärningen. Skär paprikan...

50 min
6-8

Strimla kycklingfiléerna. Bryn kött och champinjoner. Krydda med salt och peppar. Lägg över i en gryta. Mjukstek löken. Dela tomaterna, tillsätt dem samt fond, vin och grädde. Koka upp och småkoka...

5-6

Krydda kyckling/quorn med tacokrydda (jag använde en Fajita krydda från ICA och stekte sedan quornbitar), salt och peppar. Krydda helst innan tillagningen. Stek lök och paprika i lite olivolja på hö...

6

Dela kycklingfiléerna i kuber på ca 2-3 cm stora. stek dem i teflonpanna. Krydda med kycklingkrydda, salt och peppar. Lägg i tomaterna och oliverna och därefter creme fraichén. Värm upp och ta av plat...

30 min
2

Gör risotton såhär: Finhacka lök och vitlök. Fräs i smör eller olja. Tillsätt ris och låt fräsa ytterligare utan att få färg. Sänk värmen, häll på varm buljong under omrörning. Låt risotton koka ihop...

4

Sätt ugnen på 175 grader. Salta och peppra kycklingen och bryn den. Stek färdigt i ugnen 20-25 minuter eller tills kycklingen är genomstekt. Låt svalna och ställ kallt. Förbered dressingen g...

6

Sätt ugnen på 200º. Blanda rotsakerna med örtkryddor, salt och peppar. Lägg på plåt och baka i ugn 20-30 minuter, tills de fått fin färg. Bryn kycklingen runt om i smör- och rapsolja i en panna...

4

Strimla kycklingfiléen. Skala och hacka vitlöken. Skär auberginen i bitar. Fräs grön currypaste i rapsoljan 1 minut. Tillsätt kycklingen och låt bryna 2 minuter. Tillsätt aubergine och vitlök och fräs...

30 min
2

Strimla kycklingen, salta och peppra. Pressa över limesaft och rivet limeskal och låt marinera medan grönsakerna förbereds. Strimla grönsakerna och woka dem. Ta upp grönsakerna om det blir trångt...

30 min
4

Börja med att dela avocadon och gröpa ur dessa. Mosa fruktköttet, blanda med crème fraiche. Pressa i vitlöken, salta och droppa i några droppar citron, då blir inte avocadon brun och det smakar dessut...

20 min
4

Strimla kycklingen i lagom stora bitar. Skiva champinjoner och strimla eller hacka grönsaker. Finstrimla eller hacka löken. Blanda socker, fisksås och ostronsås i en skål. Fräs vitlök och ingefä...

1 h
1

Fräs den strimlade purjolöken tillsammans med de strimlade kycklingfiléerna, och tillsätt vattenkastanjen. Salta Lägg ingredienserna i en gryta och tillsätt creamy pepper sauce. Låt puttra i grytan...

4

Skär kycklingköttet i strimlor. Skölj ocvh strimla sellerin. Häll tomaterna med spad i en kastrull. Tillsätt selleri, vinäger, sötningsmedel och kapris. Låt alltsammans koka på svag värme under l...

30 min
2

Bena ur och strimla kycklingköttet. Klä ett stort serveringsfat med salladsblad. Lägg kycklingköttet ovanpå. Blanda majonnäsen med grädden. Riv ner äpplena i majonnäsen tillsammans m...

4

Börja med att göra buljongen. Skala och skär ingefäran i bitar. Kärna ur och strimla chilin. Skär citrongräset i bitar. Strimla limebladen. Koka upp buljong och kokosmjölk. Tillsätt ingefära, ch...

4

Skölj paprikan, kärna ur den och tärna den fint. Skala potatisen och skär den i 1 cm stora tärningar. Låt de soltorkade tomaterna rinna av och hacka dem grovt. Skölj och ansa salladslöken och skiva de...

4

Halvera, skölj och torka av kyckligen. Skär bort överflödigt skinn och fett. Skala vitlöksklyftan, skär den i tunna stickor och stick in dem under kycklingskinnet. Lägg kycklinghalvorna på ett fat....

4

Smula jästen och rör ut i kallt vatten. Tillsätt olja, salt och vetemjöl och rör ihop till en blank deg med hjälp av elvisp. Kavla ut på bakplåtspapper. Blanda mango chutney, ketchup, tomatpuré och...

40 min
5-6

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.