Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Strimlad kyckling

Kyckling är en riktig fredagsfavorit i de svenska hemmen. Men självklart går det bra att laga kyckling vilken annan dag i veckan. Kyckling är en tacksam rätt då den går att variera i näst intill oändlighet. Den uppskattas dessutom av både stora och små och passar därför särskilt bra att laga till barnfamiljen. Strimlad kyckling går snabbt att tillaga, det är bara att tillsätta sås, kryddning, eller marinad och servera med valfria tillbehör. Nästa gång det vankas tacos, prova att använda strimlad kyckling i tacon istället för köttfärs, busenkelt och barnsligt gott! Vill man ha en lite mer asiatisk touch på sin middag, woka strimlad kyckling med ingefära och chili och servera med krispiga grönsaker och ris.


Skär ett längsgående snitt i kycklingfiléerna. Hacka oliverna och fyll filéerna. Stek på medelvärme ca 8 minuter per sida. Spola av bönorna och låt dem rinna av. Skala och finhacka vitlöksklyftorna...

4

Börja med att krydda kycklingen med salt och peppar och stek den i några matskedar olivolja. När den är färdig så lägger du undan den och låter den svalna i kylen. Hetta under tiden upp en grillpan...

20 min
2

Häll matlagningsyoghurten i en skål. Skala ingerfäran och skär den i strimlor och blanda ner den i yoghurten. Skala och hacka vitlöken och blanda i den också i yoghurten. Krydda med garam masala, gur...

3

Gör degen så här: Blanda kryddorna med mjölet och tillsätt sedan resterande ingredienser. Blanda till en smidig deg, är den lite för kladdig, tillsätt mer mjöl, är den lite för torr, tillsätt mer...

15 min
3-6

Strimla kycklingen och bryn den några minuter, krydda med kycklingkrydda. salt och vrid några varv på pepparkvarnen. Hacka svampen och löken, stek det tillsammans med kycklingen.Pressa ner vitlöken o...

30 min
2-3

Strimla och hacka auberginen. Finhacka lök och vitlök. Bryn lök, aubergine och kycklingfärs i smöret. Krydda med salt, peppar och basilika. Lägg över i en skål och låt svalna. Rör sedan ner parmesan o...

1 h
4

Strimla kycklingen. Hacka lök och vitlök. fräs kyckling, lök, vitlök och paprikapulver i smör under omrörning i 3 minuter. Salta och peppra. Tillsätt pressad citron och persilja. Servera till p...

4

I en stor kastrull, hetta upp olja över medium värme. Stek lök, vitlök och morötter i oljan i ca 3min, rör under tiden, tills löken är mjuk. Blanda i fond och kyckling. Koka upp. Lägg i tortellini...

30 min
4-5

Stek kycklingen i lite olja och krydda med salt, vitpeppar och ingefära. Tillsätt övriga ingredienser vart efter du skär till dem, tillsätt persiljan sist och låt sedan alltsamman steka ihop i ca fem...

20 min
2-3

Strimla kycklingfiléerna och bryn dem i smör i stekpanna. Salta och peppra lätt. Låt kycklingbitarna vila i en skål medan du gör såsen. Finhacka löken och fräs den i smör i en stekgryta tills den m...

30 min
6

Började med att förbereda alla ingredienserna, strimla kyckling och bacon, skiva rödlöken och vitlöken, öppna burkarna och töm ut spadet. Därefter stekte jag kycklingstrimlorna, baconet och lökarna...

30 min
3-4

Koka upp 6 dl vatten med lite Vegete eller halv kycklingbuljong. Strimla en kycklingfilé och lägg ner i vattnet. Koka i 3 minuter. Ansa och tärna fint 2 stjälkar selleri och 1 röd paprika och blan...

4

Låt bönorna rinna av. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Tillsätt lökhacket och ev. vitlök. Låt fräsa några minuter tills löken är genomskinlig och mjuk. Ta pannan från plattan och tillsätt vatten...

4

Skala räkorna. Lägg skalen i en panna och låt koka upp med vatten och whiskey i ca 10 minuter. Sila av i ren kastrull. Tillsätt mjöl, grädde och kryddor och låt koka upp tillsammans med kycklingbitarn...

1 h
4

Skär bort extra fett från kycklingen och lägg den i en kastrull med ingredienserna för buljongen och täck nästan kycklingen helt med vatten. Koka upp och låt kycklingen sjuda under lock 1 timme. Låt...

1 h 30 min
6

Skär kycklinggliéerna i strimlor, salta och peppra strimlorna och panera dem sedan i mjölen. Fräs löken, lägg sedan till paprikan och fräs ordernligt. Lägg till resten av grönsakerna och stek ca 5 m...

45 min
5

Skär kycklingen i långa strimlor. Hetta upp oljan på stark värme i en stor stekpanna eller wok. Lägg i vitlöken och fräs i 1 minut. Lägg i kycklingen och bryn lätt i 2-3 minuter. Rör ner cirtrongrä...

45 min

Skala och hacka vitlöksklyftorna. Strimla kycklingen. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Bryn kycklingstrimlorna i olja, tillsätt vitlök och röd curry och låt det fräsa med i en halv minut. Låt an...

4

Ta bort skinnet från kycklingen och plocka av allt köttet från skrovet. Skär köttet i fina skivor. Skala räkorna. Dela paprikan och skär i strimlor. Skiva svampen. Fräs paprika ochs vamp i oljan til...

4

Strimla kycklingen och bryn den i lite margarin tilsammans med lök. Rör i salsa och majs. Koka i 5 minuter. Fördela kycklingröran på tortillabröden, rulla ihop. Lägg rullarna på ett fat, klicka öve...

40 min
4

Mät upp riset och lägg det i dubbla mängden kallt vatten. Tillsätt en del av kryddmixen. Hacka grönsakerna. Bryn kycklingen i smör. Tillsätt vitlök och de hackade grönsakerna. Krydda med resten av...

4

Bryn kycklingen i lite smör, tillsätt lök, vitlök och majskorn på slutet. Häll blandningen i en ugnsfast form. Vispa ihop grädde, taco mix och salsan. Häll det över och strö över riven ost. G...

30 min
4-6

Skär kycklingköttet i strimlor och bryn i stekpanna med 1 msk olja, krydda med kycklingkrydda. Låt kycklingköttet få färg men inte helt genomstekt, ta upp och lägg i en skål. Pressa ned vitlöken i pan...

30 min
3-4

Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form. Smula över köttbuljongtärningarna (ca1 tärning per 3 dl vätska). Pressa över vitlöken och häll på grädden (brukar ha ca 2 dl grädde per kycklingfilé). Stäl...

1 h
4
18

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.