Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Strimlad kyckling

Kyckling är en riktig fredagsfavorit i de svenska hemmen. Men självklart går det bra att laga kyckling vilken annan dag i veckan. Kyckling är en tacksam rätt då den går att variera i näst intill oändlighet. Den uppskattas dessutom av både stora och små och passar därför särskilt bra att laga till barnfamiljen. Strimlad kyckling går snabbt att tillaga, det är bara att tillsätta sås, kryddning, eller marinad och servera med valfria tillbehör. Nästa gång det vankas tacos, prova att använda strimlad kyckling i tacon istället för köttfärs, busenkelt och barnsligt gott! Vill man ha en lite mer asiatisk touch på sin middag, woka strimlad kyckling med ingefära och chili och servera med krispiga grönsaker och ris.


Pressa vitlöksklyftan och blanda med vattnet, låt stå i 10 min. Tillsätt de övriga ingredienserna. Låt det koka upp under omrörning, tills såsen tjocknat. Vill man ha paprikan mjukare kan den fräsas...

4
13

Skär kycklingfilé eller lövbiff i mindre grytbitar och bryn den, bara precis tills den fått lite färg. Om du använder biff eller kyckling är dels en smaksak och sedan även en ekonomifråga (Båda delar...

6-8
9

Skär kycklingen i strimlor. Kärna ur och strimla äpplena. Skala och hacka vitlöken. Hacka nötterna. Vispa ihop nötter, chili, jordnötssmör, lime, farin, vatten, grädde och smulad hönsbuljong i en...

4
8

Gör så här: Koka riset och ställ sedan undan. Hetta upp oljan i en wok. Lägg ner nötterna och fräs tills dom blivit gyllenbruna. Häll ner i en skål och lägg åt sidan. Skär salladslöken i strimlor...

1 h
4
7

SKär kycklingen i strimlor. Kärna ut och hacka chilin. hacka vitlöken, jornötterna. Blanda alla ingr i en gryta utom äpplen och lyckling i en gryta, låt koka upp. Bryn kyckling och äpplen. Blanda sås...

30 min
4
6

Blanda ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en pajform. Nagga. Förgrädda 10-12 i 225 ºC. Sänk värmen till 175 ºC. Strimla kycklingen, hacka lök och vitlök samt rensa och förväll svampen. Frä...

1 h
4-6
5

1, Börja med riset. Har du en riskokare så är det helt klart en fördel. Glöm ej att skölja riset 3-4 gånger, inte bara för att rena riset som många tror, du undgår också att riset inte klistrar på s...

40 min
1-2
5

Sätt ugnen på 175 grader. Hacka lök och vitlök och bryn i smör. Halvera tomaterna. Lägg löken i en gratängform. Strimla kycklingen och stek några minuter i smör. Salta och peppra. Lägg k...

4

Skala och skiva lök och morot tunt. Skär kycklingen i 2 cm breda strimlor. Stek kyckling, lök och morot i 2 msk smör i 3–4 minuter. Strö över mjölet. Tillsätt vatten och buljongtärning. Rör om. Låt...

4
4

Skiva kycklingen tunt och lägg strimlorna i en marinad av övriga ingredienser Låt kycklingen stå och dra i kylen i en halvtimme. Fräs i stekpannan tills kycklingen är genomstekt. Tsatziki Riv gu...

1 h
4
3

Strimla kycklingfilén och marinera och låt vila. Öppna burken med wokgrönsaker, skölj i kallt vatten, låt rinna av. Skölj och strimla purjolöken, hacka vitlöken. Koka nudlarna enligt anvisningarna....

4
3

Hacka lök och pressa vitlöken. Fräs löken i olivolja i en högkantad stekpanna tills löken blivit mjuk och glansig. Tillsätt ris och fräs ytterligare i några minuter. Häll över all vätska samt fond...

6
3

Dela kycklingfiléerna på längden. Salta och peppra och bryn dem hastigt i olivolja. Ta upp dem och linda skinka runt om filéerna. Lägg dem i en ugnssäker form. Sätt ugnen på 200°. Hacka tomaterna o...

4
3

Blanda degen till pirogerna och låt den jäsa 40 minuter. Skär kycklingen i tunna strimlor. Ansa och skär svampen i mindre bitar. Stek kyckling, bacon och svamp utan extra matfett. Krydda med salt...

10
2

Sätt ugnen på 175°. Kycklingen: Vik ett stort ark aluminiumfolie dubbelt och pensla det på mitten med smör. Lägg kycklingfiléerna mitt på arket. Tvätta citronen och dela den på mitten. Pr...

4
2

1. Koka pastan enligt paketets anvisningar och låt det rinna av i durkslag. 2. Lägg tillbaka pastan i kastrullen och blanda i paprikastrimlorna med lite av oljan. Strö över 1 tsk salt och 1 krm peppa...

4
2

Smöra en ungsfast form. Krydda kycklingfiléerna med salt och svartpeppar. Förstek kycklingen något. Skär purjolöken i tunna ringar. Bryn champinjonerna och bacon och purjon i stekpanna. Varva...

4
2

Skär kycklingfiléerna i strimlor. Skala och hacka vitlöken. Bryn kycklingköttet i smör i en teflonpanna. Krydda med salt och lägg över i en gryta. Tillsätt vitlök, tomatpuré, alla kryddor, vatten och...

20 min
4
2

Blanda currysenapsspread. Bred/spritsa den på botten och lock. Fördela spenat, kyckling, bacon, tomat och jalapenos på bottenbitar. Lägg på lock....

4
2

Koka pastan enligt anvisning på paktetet. Häll crème fraiche och mjölk i en kastrull, smula i osten och ställ på spisen. Koka upp och rör om så att osten smälter. Bryn kycklingen i olja och läg...

4
2

Skär lårfiléerna i mindre bitar. Bryn dem i matfett i en stekpanna. Tillsätt lagalätt, kycklingfond och ädelost. Låt grytan sjuda 15 minuter. Kontrollera att kycklingköttet är genomstekt. Tillsätt...

2
2

Koka ½ dl vatten i en gryta tillsammans med köttet. Ta av gryta från spisen när köttet är klart. Lägg i alla ingredienser utan mynta i grytan och blanda väll. Smaksätt med fisksås och limejuice....

30 min
2
2

Skala lök och vitlök och fin hacka båda, värm upp en kastrull eller gryta och stek lök och vitlök och kycklingen tills löken har blivit klar och kycklingen har fått lite färg. Häll på grönsaksbuljong...

4
2

1. Strimla kycklingen fint och skiva vitlöksklyftorna. 2. Smält smöret, lägg ner vitlöksklyftorna, tillsätt sedan sesamoljan, tabasco och sambal oelek. 3. Lägg sedan ner kyclkingen och stek den till...

30 min
4
2

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.