Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Strimlad oxfilé med senapssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Oxfiléns alltid magra och möra kött är ett lika välkommet inslag som säkert kort vid festliga sammankomster. Senap, lök och persilja ger här köttet sting och must innan det snabbt bryns i pannan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär oxfilén i lillfingerstora strimlor. Lägg sedan strimlorna i en skål.
  2. Tillsätt äggulor, senap, salt, svartpeppar, lök och persilja. Rör om väl och låt det hela stå och dra i ca 10 minuter.
  3. Bryn matfettet i en stor stekpanna. Lägg i köttet och stek det hastigt tills det har fått brun färg. Lägg inte i för mycket kött åt gången eftersom det då bildas för mycket vätska i pannan och köttet snarare kokas än steks. Servera köttet genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.