Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Strömming Aurora

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En läcker strömming från restaurangen Aurora i Gamla Stan i Stockholm. Strömmingen får före stekningen ligga någon timme i en blandning av gräddfil, senap och äggula och steks sedan knaprigt guldbrun.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa strömmingen. Ryggbenet kan vara kvar. Skölj och låt den rinna av på hushållspapper.
  2. Vispa ihop gräddfil, äggula och senap och lägg i strömmingen. Låt den ligga ca 1 timme. Vänd den några gånger. Ta upp och låt strömmingen rinna av på upp-och-nedvänd tallrik. Är ryggbenet borttaget viker du strömmingen så att den ser hel ut. Vänd strömmingen i panaden och stek den hastigt i het panna.
  3. Bakad potatis och en sallad gjord på skivade tomater och hackad lök är mycket gott till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.