Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Strömming med lime

 
Skriv ut

Lättlagat

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och koka potatisen. Häll av vattnet. Värm mjölk och vispa i ½ dl olivolja. Mosa potatisen och tillsätt mjölkblandningen. Smaksätt med salt, peppar och lite socker. Rör sist ner limesaften.
  2. Blanda ½ dl olivolja med pressad vitlök och fänkålsfrö. Pensla vitlöks- och fänkålsolja på köttsidan av fisken. Vik ihop och snitta dem på skinnsidan. Stek i olja på ganska hög värme, ett par minuter på varje sida. Salta och peppra.
  3. Servera med potatispurén, strö över limeskal och hyvla över lite parmesanost. Serveringstips: Servera en god tomatsallad till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.