Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Strömming med starka smaker

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Strömming kan varieras på många olika sätt. Här kommer ett med lite medelhavskänsla.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg ut strömmingsfiléerna med skinnsidan ner på en skärbräda. Salta och peppra. Smula fetaosten på hälften av filéerna, lägg på de resterande ovanpå och tryck till lätt.
  2. Vänd fiskfiléerna i ströbröd. Salta och peppra. Stek i smör på medelvärme ca 3 minuter på varje sida.
  3. Skölj och torka spenaten. Skala och strimla rödlöken. Kärna ur och strimla oliverna. Blanda lök och tomat med spenat och oliver.
  4. Droppa olivolja och balsamicovinäger över. Blanda ner lite flingsalt och nymald svartpeppar.
  5. Servera strömmingen med spenatsalladen och nykokt potatis eller en bit gott bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.