Melba på kökspråk betyder helt enkelt bröd.
Här vilar strömmingen på ett knaprigt sådant som toppas med en pickles som även fungerar fint till rökt fisk eller kött.
Instruktioner
- Börja med pickles.
Skär fänkålen och gurkan tunt. Koka upp socker, ättikssprit och vatten. Tillsätt fänkålen och koka 1 minut. Tillsätt gurkan och koka ytterligare en minut.
Ta från värmen och låt svalna.
- Blanda pepparrot med senap och whiskey.
Klipp ev bort ryggfenan på strömmingen. Lägg ut filéerna med skinnsidan ner. Fördela senapsblandningen på och lägg ihop filéerna två och två.
- Blanda mjöl och ströbröd med salt och peppar, vänd filéerna i mjölblandningen.
Stek samtidigt brödskivorna gyllenbruna i smör eller rosta dem.
- Servera strömmingen på bröden och toppa med pickles.
Publicerat den
13 juni 2010
Liknande recept
Skriv kommentar