Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Strömming melba

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Melba på kökspråk betyder helt enkelt bröd. Här vilar strömmingen på ett knaprigt sådant som toppas med en pickles som även fungerar fint till rökt fisk eller kött.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med pickles. Skär fänkålen och gurkan tunt. Koka upp socker, ättikssprit och vatten. Tillsätt fänkålen och koka 1 minut. Tillsätt gurkan och koka ytterligare en minut. Ta från värmen och låt svalna.
  2. Blanda pepparrot med senap och whiskey. Klipp ev bort ryggfenan på strömmingen. Lägg ut filéerna med skinnsidan ner. Fördela senapsblandningen på och lägg ihop filéerna två och två.
  3. Blanda mjöl och ströbröd med salt och peppar, vänd filéerna i mjölblandningen. Stek samtidigt brödskivorna gyllenbruna i smör eller rosta dem.
  4. Servera strömmingen på bröden och toppa med pickles.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.