Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Strömming på grönsaksbädd

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En god dillfylld strömming på grönsaksbädd.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och låt strömmingen rinna av. Tina spenaten, salta och peppra den och häll på lite matfett och rör om. Koka äggen hårda. Skölj och strimla purjolöken och hacka tomaterna. Lägg spenat i botten på en ugnsfast form och lägg på purjo, ägghack och de hackade tomaterna. Salta och peppra. Lägg strömmingen på skärbrädan med köttsidan upp och salta och strö på lite citronpeppar. Lägg en klick klippt dill på varje strömming och rulla ihop. Lägg dem ovanpå grönsakerna. droppa på lite pressad citron och sikta över lite ströbröd. Ringla lite matfett över strömmingen. Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter. Servera strömmingen varm, ljummen eller kall till kokt potatis eller potatismos.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.