Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Strömming som i Nice

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

I originalreceptet används nyfiskade sardiner. Du kan använda rätten både som huvudrätt och som förrätt. Som förrätt räcker den till 6 personer. Servera som varmrätt med kokt potatis och tomater.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa strömmingen. Hacka persiljan, skala och finhacka vitlöken, krossa pepparkornen grovt och smula lagerbladen på samma sätt.
  2. Olja in en väl rengjord stekpanna och sätt den på stark värme. Lägg i fisken och halstra den i 1 minut på varje sida.
  3. Lägg strömmingarna i två lager i en form eller ett djupt fat.
  4. Strö över hälften av vitlöken, persiljan, kryddorna och 1 tsk salt ovanpå första lagret och resten, plus ytterligare 1 tsk salt, på nästa lager.
  5. Låt alltsammans svalna.
  6. Blanda olja och vinäger och häll över strömmingen. Den kan med fördel stå och dra i kylskåpet till nästa dag.
  7. Du kan använda rätten både som huvudrätt och som förrätt. Som förrätt räcker den till 6 personer. Servera som varmrätt med kokt potatis och tomater.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • bocuracao 7 december 2008

    Väldigt gott. Jag bor i Holland så det blev äkta sardiner då strömming är svårt att få tag på här. Jag lät dem stå över natten. Smaken blev nog bättre, men köttet lite hårdare, som man nog måste vänja sig vid. Jag föredrar de mjuka nystekta fiskarna bättre.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.