Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Strömmingsburgare med sellerisallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lägg en klick sellerisallad på strömmingen och njut av en riktig kulinarisk höjdpunkt, så där mitt i veckan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att skala och finstrimla sellerin. Doppa strimlorna i kokande vatten 2–3 minuter, spola dem sedan kalla. Klappa dem torra och blanda med majonnäs, crème fraiche, senap, salt och peppar. Ställ salladen kallt till servering.
  2. Krydda strömmingen på köttsidan med salt och peppar. Lägg ihop dem, två och två, till flundror med skinnsidan utåt. Doppa i ströbröd och stek i rikligt med smör på bägge sidor i 5-6 minuter. Låt dem rinna av på hushållspapper. Servera varma som hamburgare med sellerisalladen som hamburgerdressing.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.