- Serverar: 4 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Chutney smakar lika bra som lingonsylt till strömmingsflundror, särskilt om den fått lite sting av citrusskal.
Instruktioner
- Låt lökarna smälta sig mjuka med smöret i kastrull på ganska svag värme 10 minuter.
- Skiva rotsaker halvcentimetertjockt. Lägg i kastrull med vatten som täcker. Koka upp, sjud under lock cirka 10 minuter. Häll av vattnet, elvispa till mos med salt, peppar och lite mjölk i taget.
- Klipp bort ryggfenorna, salta och peppra insidan av filéerna, smeta pepparrot på hälften. Lägg ihop en filé med pepparrot och en utan, med köttsidorna ihop. Vänd i ströbröd.
- Stek fisken i smör på medelvärme, cirka 5 minuter på varje sida. Blanda chutneyn med citronskal.
Publicerat den
8 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar