Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Strömmingsflundra med morotsmos och chutney

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Chutney smakar lika bra som lingonsylt till strömmingsflundror, särskilt om den fått lite sting av citrusskal.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt lökarna smälta sig mjuka med smöret i kastrull på ganska svag värme 10 minuter.
  2. Skiva rotsaker halvcentimetertjockt. Lägg i kastrull med vatten som täcker. Koka upp, sjud under lock cirka 10 minuter. Häll av vattnet, elvispa till mos med salt, peppar och lite mjölk i taget.
  3. Klipp bort ryggfenorna, salta och peppra insidan av filéerna, smeta pepparrot på hälften. Lägg ihop en filé med pepparrot och en utan, med köttsidorna ihop. Vänd i ströbröd.
  4. Stek fisken i smör på medelvärme, cirka 5 minuter på varje sida. Blanda chutneyn med citronskal.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.