Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Strömmingslåda med ansjovis

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Smakrikt,

Ingredienser

Instruktioner

* Sätt ugnen på 200 grader. * Skölj strömmingen och låt den rinna av. * Skala löken och finhacka den. * Hacka ansjovisfiléerna. * Blanda lök. ansjovis, gräslök, dill, grädde, crème fraiche, tomatpuré, salt och peppar i en bunke. * Vänd ner strömmingen. * Smörjen ugnssäker form eller 4 portionsformar med hälften av fettet, * Rulla filéerna en och en med skinnsidan utåt och lägg i formen/formarna. * Slå över resten av såsen. * Klicka resten av fettet ovanpå. * Grädda i mitten av ugnen 15-25 minuter, beroende på formens storlek.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • lenajeanette 5 mars 2008

    Den här lådan var verkligen god! Lika god dagen efter att äta kall eller värma igen. Den kommmer jag göra fler gånger! Lenajeanette

  • Eva-Kristina 25 maj 2009

    Med nyryckt strömming var denna "låda" verkligen god.

  • Berntisak 22 december 2011

    Den goodaste strömmingslådda ever tyche..... n´Bernt i Tomta Roslagens Famn

  • rajakumar 7 november 2012

    Detta var det godaste jag ätit på länge.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.