Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Strömmingslåda med räkor

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

En fisklåda som smakar fest utan att den blir dyr.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Om du valt hel strömming så rensar du den först och sköljer den. Smörj ugnsformen. Slå på ugnen på 225 grader. Skala och hacka löken och lägg den i botten på den smorda formen. Krydda filéerna med salt och peppar. Strö över dill och lägg en räka på varje filé. Rulla ihop och lägg dem med skarven nedåt tätt ihop på löken i ugnsfatet. Vispa grädden och krydda den med curry och ev. lite dill. Om du har räkor över rör du ner dem i den färdigvispade grädden och häll över fisken. Strö på ströbrödet. Gratinera i ca.20 min.
  2. Servera med dillkokt potatis och lite kokta ärtor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.