Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Strömmingslåda med smak av kräftor – LCHF

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Klassiskt recept som i stort sett alla husmödrar mellan Haparanda och Kalmar hade sin egen, högst personliga, version av. Detta är min farmors variant – med moderna råvaror.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klipp ryggfenan av filéerna och rulla samman dem med skinnsidan utåt. Lägg med skarven nedåt, tätt i en trång form.
  2. Rör samman crème fraiche, grädde och tomatpuré. Mortla dillfön med hälften av saltet till en fint pulver och tillsätt det till tomaterna. Smaka av med ytterligare salt. Blanda till en homogen sås och låt vila medan ugnen värms upp.
  3. Sätt in i 175°C varm ugn och grädda tills ytan torkar ut och antar en röd färg med en aning brunt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.