Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Strösselkaka

 
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

En kaka som är god och smakar friskt. Den är mycket populär ibland mina vänner även bland de som inte brukar tycka om kaffebröd för att den inte är så söt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl, socker och bakpulver i en bunke. Fin fördela margarinet i mjölblandningen. Vispa ägget lätt och tillsätt det. Bred ut degen i en liten långpanna ca 15 x 20 cm. Fördela lingonsylten på degen.
  2. Blanda havregryn, socker, vaniljsocker till ett strössel. Smält matfettet och häll det över strösslet. Rör om väl. Bred havregrynsmassan över sylten.
  3. Grädda i 200 graders ungsvärme i ca 15 minuter. Skär kakan i fyrkanter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.