Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Strösselkaka med gräddfil

 
  • Serverar: 12-14 portioner
Skriv ut

Enkel och god kaka som bakas i liten långpanna 23x23 cm. Dubbel sats till stor långpanna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 180º. Smörj och bröa en liten långpanna (23x23 cm).
  2. Kakans översta lager: Häll farin, kanel och valnötter i en skål och blanda med fingerspetsarna. Tillsätt smöret. Smula smöret i farin-, kanel- och nötblandningen. Massan ska vara grovkorning, som mellanstora brödsmulor.
  3. Till degen: Rör smör och socker mjukt med en elvisp, tillsätt socker och rör tills smör och socker blir vitt och pösigt.
  4. Rör i äggen, ett åt gången, och rör ordentligt efter varje ägg.
  5. I en annan skål siktas mjöl, bikarbonat och bakpulver samman.
  6. Vänd de torra ingredienserna och gräddfilen i tre omgångar (lite mjöl+lite grädfil). Vänd blandningen varje gång, så att degen hänger samman.
  7. Häll halva degen i formen och strössla över hälften av strösselmassan.
  8. Häll resten av degen ovanpå, och avsluta med det sista av strösselmassan.
  9. Grädda kakan i 60-70 minuter, till den är gyllenbrun. Låt kakan svalna i formen i 5 minuter. Skär sedan upp kakan i passande bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.