Enkel och god kaka som bakas i liten långpanna 23x23 cm. Dubbel sats till stor långpanna.
Instruktioner
- Förvärm ugnen till 180º. Smörj och bröa en liten långpanna (23x23 cm).
- Kakans översta lager:
Häll farin, kanel och valnötter i en skål och blanda med fingerspetsarna. Tillsätt smöret. Smula smöret i farin-, kanel- och nötblandningen. Massan ska vara grovkorning, som mellanstora brödsmulor.
- Till degen:
Rör smör och socker mjukt med en elvisp, tillsätt socker och rör tills smör och socker blir vitt och pösigt.
- Rör i äggen, ett åt gången, och rör ordentligt efter varje ägg.
- I en annan skål siktas mjöl, bikarbonat och bakpulver samman.
- Vänd de torra ingredienserna och gräddfilen i tre omgångar (lite mjöl+lite grädfil). Vänd blandningen varje gång, så att degen hänger samman.
- Häll halva degen i formen och strössla över hälften av strösselmassan.
- Häll resten av degen ovanpå, och avsluta med det sista av strösselmassan.
- Grädda kakan i 60-70 minuter, till den är gyllenbrun. Låt kakan svalna i formen i 5 minuter. Skär sedan upp kakan i passande bitar.
Publicerat den
31 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar