Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Strösselkaka med lingon

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

God kaka som görs praktiskt i långpanna

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en liten långpanna (15x20 cm). Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda mjöl, socker och bakpulver i en skål. Finfördela smöret där i. Vispa upp ägget lätt innan det rörs ner i blandningen. Rör ihop till en fast smet. Tryck ut i botten på långpannan. Täck med lingonsylt.
  3. Smält fettet till strösseln. Ta av kastrullen och blanda ner havregryn, socker och vaniljsocker. Bred massan ovanpå sylten.
  4. Gräddas längst ner i ugnen i 200 grader, ca 15 minuter.
  5. Skärs i 15-20 bitar då den svalnat lite.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • tosca3 13 september 2009

    Jättegod kaka. -Serveras gärna med en klick vaniljglass.

  • tosca3 12 september 2011

    Mycket god kaka med frisk smak.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.