Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stromboli med skinka och ost

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

En stromboli är en slags rullad pizza som uppkallats efter vulkanön med samma namn. När du ser hur osten bubblar ur den vid gräddning förstår du varför.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tips: Degen kan användas om du vill baka en calzonepizza.
  2. Börja med att sikta samman mjölsorterna så att de är väl blandade. Blanda 3¾ dl av mjölet med socker, jäst och salt i en matberedare och ställ åt sidan. Rör samman olivolja och vatten i en skål och blanda försiktigt ner det i mjölblandningen till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölet.
  3. Kör med matberedarens degkrokar på låg hastighet i 4-5 minuter tills degen bildar en boll och känns elastisk. Lägg degen i en lätt oljad skål. Täck med bakduk och låt stå varmt i ca 10 minuter.
  4. Förvärm ugnen till 200 grader. Tryck luften ur degen och dela den i två lika stora delar med en vass kniv. Forma bitarna till bollar och kavla ut dem till rektanglar med måtten 30x35 cm.
  5. Strö ut hälften av osten över den första bottnen , lämna en 1 cm bred kant runt om och gör likadant med hälften av skinkan. Rulla ihop degen från långsidan. Nyp ihop rullen så den inte öppnar sig och vik in ändarna undertill. Upprepa med den andra degbiten.
  6. Pensla varje rulle med 1 msk msält smör och strö 1 msk parmesanost över. Lägg över pizzorna på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter eller tills dess att bottnen blivit gyllenbrun. Låt svalna på ett ugnsgaller i 5 minuter innan du serverar den dem skurna på diagonalen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.