Har ej smakat det, men glassen fick mycket beröm i matprogrammet Halv åtta hos mig.
Instruktioner
- Blötlägg gelatinbladen. Värm mjölk, grädde, honung tillsammans med vanilj.
Vispa äggula och socker luftigt.
Vispa ner den varma gräddblandningen i ägguleskummet.
Allt värmes igen under noggrann omrörning till 85 grader.
- Tag upp det blötlagda gelatinbladet och lägg ner det i glassmassan där det får smälta under omrörning. Sila.
- Kyl ner snabbt. Låt svälla minst 4 tim. Mixa med stavmixer innan frysning. Frys i glassmaskin eller direkt i en frys, rör isåfall då och då.
Glassen är som godast när den är färsk.
- Serveras med färska jordgubbar som strimlas, sockras och avsmakas med citron. Dekorera med mörk choklad, gärna formad till en struts.
Publicerat den
25 februari 2009
Skriv kommentar