Struts är ett härligt kött som jag formligen bara älskar. Har du inte smakat struts så har du missat nåt riktigt gott och mört.
Instruktioner
- Börja med att lägga svampen i blöt i tredubbla mängden vatten. Låt ligga i åtminstone en timme. Skrapa och skiva morötterna tunt. Strimla purjolöken. hetta upp oljan och fräs morötter samt purjo lätt.
- Lägg i ganska tunna skivor av strutsfilén. Stek på hög värme tills filén fått fin färg. Salta och peppra lätt. Häll i svampen med spadet. Lägg på ett lock och sänk till låg värme. Låt puttra i 10 minuter. Rör ut senapen och sojan i crème fraichen. Klicka den i stekpannan. Rör om lite och låt åter koka upp.
- Kolla att köttet är genomstekt. Det får bara vara ytterst lite rosa.
- Servera med potatis och en frisk tomatsallad med massor av persilja och rödlök.
Publicerat den
31 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar