Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Strutsfilé med lakrits och salvia

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Det bara smölter i munnen

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 100 grader. Gnid in strutsfilén i salt. Fräs lakritsgranulatet i smöret ca 30 sekunder och tillsätt sedan filén. Stek på medelhög värme till fin färg. Vira in i folie och sätt in i ugnen. Innertemperaturen ska vara ca 65-67 grader. Stek rotfruktstärningarna i oljan tillsammans med salvian i cirka 5-10 minuter. Smaka av med flingsalt och peppar.
  2. SKYSÅS: Blanda köttsaften från foliepaketet med vattnet och fonden. Ge den ett uppkok och red av den med maizenaredning. Smaka av med salt och peppar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Dimidus 16 januari 2011

    Hade tänkt göra detta recept på nyårsafton men det sket sig. Det som orsakade detta misslyckande var att ingen visste vad lakritsgranulat var. Vad är det för något och vars kan man få tag på det? MVH Henrik

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.