Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Strutsglass med smak av basilika, chili och lime

 
Skriv ut

Det går att göra efterrätt med struts, fast då är det ägget som används.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Om du har svårt att hitta strutsägg, fråga i din butik om dom vet var du kan hitta det.
  2. Receptet kräver glassmaskin.
  3. Koka upp mjölk, grädde med honung, vaniljstång med frön och chilin. Låt stå och dra i 30 minuter. Vispa äggula och socker pösigt och blanda ner äggsmeten i gräddmjölken. Värm försiktigt under omrörning till 85 grader. Tillsätt basilika och limeskal. Ställ i kyl under natten och sila smeten. Kör i glassmaskin enligt tillverkarens anvisningar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.