Struvor är en sorts friterade kakor som många äter till julen. Ett stuvjärn är ett måste för att kunna fritera struvor.
Instruktioner
- För att göra struvor behöver du ett speciellt struvjärn.
- Börja med att värma upp oljan till 180 grader, ställ struvjärnet på förvärmning däri.
- Rör ihop ägg, mjöl och vatten till en slät smet. Smeten skall inte vispas.
- Doppa struvjärnet till 2/3 i smeten och doppa sedan struvjärnet i den heta oljan. Fritera i ungefär en minut, tills de är guldbruna.
- Ta loss struvan från järnet med hjälp av en gaffel. Låt den rinna av på en sikt, ett stekskydd eller på hushållspapper. Strö därefter socker över struvorna. Förvara luftigt i plåtburk, gärna lite svalare än rumstemperatur.
- Tips! Kontrollera om rätt temperatur genom att ta en liten bit vitt matbröd och lägga i oljan. Om det tar ungefär en minut för biten att bli brun är oljan lagom varm.
Publicerat den
21 november 2009
Liknande recept
Skriv kommentar