Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Struvor

 
Skriv ut

Struvor är en sorts friterade kakor som många äter till julen. Ett stuvjärn är ett måste för att kunna fritera struvor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. För att göra struvor behöver du ett speciellt struvjärn.
  2. Börja med att värma upp oljan till 180 grader, ställ struvjärnet på förvärmning däri.
  3. Rör ihop ägg, mjöl och vatten till en slät smet. Smeten skall inte vispas.
  4. Doppa struvjärnet till 2/3 i smeten och doppa sedan struvjärnet i den heta oljan. Fritera i ungefär en minut, tills de är guldbruna.
  5. Ta loss struvan från järnet med hjälp av en gaffel. Låt den rinna av på en sikt, ett stekskydd eller på hushållspapper. Strö därefter socker över struvorna. Förvara luftigt i plåtburk, gärna lite svalare än rumstemperatur.
  6. Tips! Kontrollera om rätt temperatur genom att ta en liten bit vitt matbröd och lägga i oljan. Om det tar ungefär en minut för biten att bli brun är oljan lagom varm.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.