Chokladglasyren är ju rena trolleriet. Rulltårtan förvandlas i ett nafs till en läcker tårta.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°.
- Lägg bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm. Vispa ägg och socker vitt och poröst.
Blanda potatismjöl och bakpulver.
Rör ner det försiktigt i smeten.
- Bred ut smeten i långpannan och grädda genast i mitten av ugnen ca 7 min.
- Stjälp upp kakan på bakplåtspapper.
Ta bort pappret som kakan gräddats på.
Pensla med lite kallt vatten på pappret om det inte vill lossna.
- Vispa grädden och bred den över den kalla kakan. Lägg på väl avrunna mandarinklyftor.
Rulla ihop från kortsidan och lägg över på ett tårtfat med skarven nedåt.
- Smält smöret till glasyren i en kastrull.
Rör i övriga ingredienser och koka på svag värme 3 min under omrörning.
- Låt svalna 3-5 min.
Bred glasyren över kakan och garnera genast med mandelspån eller kokos.
Publicerat den
29 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar