Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stubbe

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Chokladglasyren är ju rena trolleriet. Rulltårtan förvandlas i ett nafs till en läcker tårta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda potatismjöl och bakpulver. Rör ner det försiktigt i smeten.
  3. Bred ut smeten i långpannan och grädda genast i mitten av ugnen ca 7 min.
  4. Stjälp upp kakan på bakplåtspapper. Ta bort pappret som kakan gräddats på. Pensla med lite kallt vatten på pappret om det inte vill lossna.
  5. Vispa grädden och bred den över den kalla kakan. Lägg på väl avrunna mandarinklyftor. Rulla ihop från kortsidan och lägg över på ett tårtfat med skarven nedåt.
  6. Smält smöret till glasyren i en kastrull. Rör i övriga ingredienser och koka på svag värme 3 min under omrörning.
  7. Låt svalna 3-5 min. Bred glasyren över kakan och garnera genast med mandelspån eller kokos.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.