Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stugsistanbröd

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Återskapat ur minnet från 80-talet, namnet kommer av att man skulle använda de sista resterna innan man lämnade stugan.

Ingredienser

Instruktioner

Grovriv morot och blanda med citronjuice. Hacka gul lök och stek tills den mjuknar, använder du rödlök räcker det att skära den i tunna skivor. Hacka oliver och tomat i små bitar. Blanda alla ingredienser. Om du vill ha en lite modernare smak tillsätt hackad vitlök, chili och korianderblad. Gröp ur brödet och fyll det med röran, toppa med ost. Eller skär brödet nästan igenom, låt botten hålla ihop det, fyll röran mellan skivorna, toppa med ost. Gratinera i ugn 225 grader och ca 15 min tills osten fått färg. Skär upp brödet och servera med en sallad.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.