Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stuvad Lake

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lake är visserligen en typisk vinterfisk, men hittade mina anteckningar nu så jag lägger in denna läckerhet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa laken, skär den i ca 3 cm tjocka bitar. Varva fisk och ströbröd, salt och kryddor i en gryta. Tillsätt vatten och citron.
  2. Grytan skall sjuda 15-20 minuter under lock, skaka på grytan försiktigt då och då. Mot slutet av koktiden, häll i grädden.
  3. Om laken är romstinn, låt rommen vara med i grytan efter halva koktiden.
  4. Smaksätt och garnera med persilja och citron.
  5. Servera direkt ur grytan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.