Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stuvad Potatis med halstrad gravad lax

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Potatisen är buljongkokt och smakar jätte gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stuvad potatis: Skala och skiva potatis, morötter och purjolök. Koka i saltat vatten, lägg i en buljongtärning och koka tills allt känns mjukt. Häll av vätskan och spar den. Använd den till att reda såsen. Ställ undan kastrullen med potatisen. Varmhåll. Gör en redning av smör och mjöl. Tillsätt buljong., från potatisen. Tag 2 dl buljong och resten mjölk. Vispa till en slät sås. Gör ett uppkok.ca 5 min Smaka av. Vänd ner potatisen och dillen. Varmhåll.
  2. Halstrad gravad lax: Hetta upp en stekpanna och stek laxskivorna 2 min/sida.
  3. Servera den till stuvade potatisen och grönsallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ulfs 8 april 2012

    Första gången jag gjorde stuvad potatis. Den varma potatisen åt jag till kall rökt lax. Bra recept. Entydigt. Tack till Krolly från /Ulfs

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.