Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stuvade morötter och stekt kassler

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mmm, perfekt till vardags. Glöm inte bort den svenska husmanskosten. Lär era barn så den lever vidare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hyvla morötterna i tunna skivor. Skala och grovhacka lök och vitlök.
  2. Bryn matfettet i en traktörpanna. Lägg ner morötter, lök och vitlök. Salta och peppra. Låt alltsammans fräsa tills morötterna är halvmjuka, 4-5 minuter.
  3. Tillsätt crème fraiche och låt rätten småputtra någon minut tills morötterna är mjuka.
  4. Strö över rikligt med bladpersilja och servera med stekta kasslerskivor. Bjud kokt potatis, eller pasta och bröd, till den som är rejält hungrig.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • conquest 20 juni 2010

    Sjukt gott, jag serverade med potatis och citronvatten och med finskuren stekt kassler, testa att ta lite baguette till, tyckte jag var jättegott.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.