Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Styvmor Ullas skaldjurspaj

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Den är inte mager så det får bli en riktig festpaj. Mäktig och enormt god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kör smör, mjöl, ost och salt i en matberedare tills det smulat sig, häll då i vattnet och kör tills det blir en deg. Det tar någon minut. Låt degen vila i kylskåp en timma.
  2. Kavla ut degen och täck en pajform. Nagga botten, Pensla kanter och botten med uppvispat ägg. Förgrädda 8-10 min.
  3. Fördela havsmixpinnar (skurna i cm-långa bitar) i formen och häll över den klippta dillen (spara lite till garnering). Strö sen över osten. Vispa ihop ägg, grädde, chilisås, salt och peppar. Häll i pajformen. Grädda i 200 grader i ca 25 min.
  4. Garnera till sist med skalade räkor och dill.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.