En helt försvinnande smarrig kaka som man bara vill ha mer av! Ett måste för chokladälskaren...
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker och ägg.
Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver, rör sedan ner detta i kastrullen. Bred ut smeten i en långpanna (ca 35*20 cm) på smort smörpapper. Grädda i 175 grader i ca 15-20 min.
Vänd kakan upp o ner på smörpapper och dra försiktigt bort det gamla smörpappret.
- Gör glasyren:
Blanda sirap, grädde, socker och blockchoklad i en kastrull. Låt koka under omrörning till smeten tjocknar 10-15 min. Ta kastrullen från värmen och rör ned det kalla smöret i bitar, blanda så det blir jämt. Bred glasyren över kakan och strö över flagad mandel. Låt kallna i kylen. (gärna över natten) Skär i bitar.
Publicerat den
26 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar