Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Succékakan

 
Skriv ut

En helt försvinnande smarrig kaka som man bara vill ha mer av! Ett måste för chokladälskaren...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker och ägg. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver, rör sedan ner detta i kastrullen. Bred ut smeten i en långpanna (ca 35*20 cm) på smort smörpapper. Grädda i 175 grader i ca 15-20 min. Vänd kakan upp o ner på smörpapper och dra försiktigt bort det gamla smörpappret.
  2. Gör glasyren: Blanda sirap, grädde, socker och blockchoklad i en kastrull. Låt koka under omrörning till smeten tjocknar 10-15 min. Ta kastrullen från värmen och rör ned det kalla smöret i bitar, blanda så det blir jämt. Bred glasyren över kakan och strö över flagad mandel. Låt kallna i kylen. (gärna över natten) Skär i bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.