Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Succékakan

(11 kommentarer)  
  • Serverar: 36 portioner
Skriv ut

Ett recept jag hittat i en gammal tidning där man gjorde reklam för Fazer ögoncacao! Så otroligt sliskigt gott! Ätes helst direkt från frysen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull. Ta den av värmen och rör ner socker och ägg. Blanda cacao, vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Rör ner mjölblandningen i kastrullen. Bred ut smeten i en långpanna (35x20cm) med smort smörpapper. Grädda i 175 grader 15-20 minuter. Vänd kakan upp och ner på smörpapper. Dra försiktigt bort smörpappret från kakan.
  2. Gör glasyren: Blanda grädde, socker, sirap och blockchoklad (i bitar) i en kastrull. Låt koka under omrörning tills glasyren tjocknar och blockchokladen smält, 10-15 minuter. Ta kastrullen av värmen och vispa ner det kalla smöret i klickar. Bred glasyren över kakan och strö över flagad mandel.
  3. Låt kakan kallna i kylen. Skär den i rutor och njut!!!

Liknande recept

Kommentarer (11)

  • majamia 5 april 2008

    Det här receptet är helt klart en favorih hemma hos oss, den har bakats under många år och är alltid lika uppskattad :-) Kan mer än varmt rekomendera den, Mvh Marie

  • MatHanna 9 januari 2009

    Även jag sparade detta recept en gång i tiden och har sen dess följt med.....SUCCÈ är bara ordet, smarrigt värre är den, själv byter jag ut blockchokladen mot mörk kvalitetschoklad och även i smeten finns lite smält mörk choklad......ja.....alltid god och uppskattad för att inte tala om kanterna som blir över när man gör rutor.....vill jag lyxa till det toppar jag kakan med en klick whiskeymousse......då är det fest!!

  • majamia 16 maj 2009

    hej Hoppas att det är ok att jag lägger in en bild på succékakan. Den är favorit hemma hos oss. Mvh Marie :-)

  • lece 1 september 2009

    Detta är bland det godaste man kan äta i kakväg, och gärna direkt ur frysen ! Toppbetyg.

  • calorina 29 januari 2010

    Toppen!Den ska jag och barnbarnen smaska på framöver. Längtar redan.

  • Aems 29 januari 2010

    Hm, undrar bara: Fotot är på en rund tårta som brukar bli 16-20 bitar. Receptet ska göras i långpanna och bli 36 bitar. Blir det en eller två runda tårtor av denna långpannesats?

  • smulan51 29 januari 2010

    Bilden visar en rund kaka och i receptet står det en långpanna. Vilket skall det vara ? Det står överst i texten, direkt från frysen. I receptet står det kylen. Vilket skall det vara ?

  • tekba3 29 januari 2010

    Men hallå "SMULAN51" ta dig tid att läsa alla kommentarer så får du svar på dina frågor!!!!!

  • tekba3 29 januari 2010

    Men hallå ta dig tid att läsa alla kommentarer så får du svar på dina frågor!!!!!

  • IaFias 30 januari 2010

    Jag kan ge er andra ett svar eftersom jag bakat denna själv förut. Jag har då aldrig haft succekaka i frysen, den skall enbart stå kallt. Den här kakan skall även vara några cm (2,5?) tjock och är väldigt mäktig. Om ni bakar får ni gå efter det, på hur mycket smet ni ska ha i formen. Å andra sidan är det bakpulver i denna, vilket jag aldrig haft, då mina recept visat på en mer kladdkaksliknande grund, vilket jag rekommenderar för denna.

  • camillaf14 2 februari 2010

    Kul med många kommentarer :-) Ska försöka bringa lite ordning kring detta med storlek och kyl/frys. Jag bakar helt enligt receptet och då räcker det till en mindre typ av långpanna (35x20 cm). Den ska inte bli tjock utan med glasyren så blir den ca 2-3 cm hög. Den ska vara kladdig eller seg, vilket man vill. Jag låter den kallna i kylen innan jag skär den i bitar för att sedan frysa den. Den ska förvaras ett tag i frysen, jag vet inte hur länge eftersom den äts upp snabbt :-) Och jag håller med, jag äter den helst direkt från frysen, smakar faktiskt godast då. Hoppas detta har hjälpt er lite på traven så ni testar att baka denna mastigt goda kaka. Ha det gott allihop!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.