Min absoluta favoritkaka till födelsedagar och andra festligheter!
Instruktioner
- Kakan:
Smält smöret i en kastrull och ta den sedan av värmen och rör ned socker och ägg i kastrullen.
Blanda de torra ingredienserna och rör sedan ner mjölblandningen i kastrullen. Kläd en form (ca 35+20 cm) med ett smort bakpapper och bred ut smeten i formen. Grädda i 175 grader i 15-20 minuter. Vänd kakan upp och ned på ett bakpapper och dra försiktigt av pappret uppe på kakan.
- Glasyr:
Blanda grädde, socker, sirap och chokladen i mindre bitar i en kastrull. Koka på medelstark värme under omrörning i ca 15-20 minuter. Smeten ska bli ordentligt tjock, ha inte för låg värme. Ta kastrullen av plattan och vispa ner det kalla smöret i klickar. Bred glasyren över kakan och strö över flagad mandel.
- Låt kakan kallna i kylen och skär den i rutor eller trekanter.
Publicerat den
10 februari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Har gjort succé hos ALLA - små som stora - som provat. Ett extra plus är att den är extremt enkel att göra... Har du termometer så är det ca 118-119 grader som blir precis lagom kladdigt!!