Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Succékakan Chokladkola

(1 kommentar)  
Skriv ut

Min absoluta favoritkaka till födelsedagar och andra festligheter!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kakan: Smält smöret i en kastrull och ta den sedan av värmen och rör ned socker och ägg i kastrullen. Blanda de torra ingredienserna och rör sedan ner mjölblandningen i kastrullen. Kläd en form (ca 35+20 cm) med ett smort bakpapper och bred ut smeten i formen. Grädda i 175 grader i 15-20 minuter. Vänd kakan upp och ned på ett bakpapper och dra försiktigt av pappret uppe på kakan.
  2. Glasyr: Blanda grädde, socker, sirap och chokladen i mindre bitar i en kastrull. Koka på medelstark värme under omrörning i ca 15-20 minuter. Smeten ska bli ordentligt tjock, ha inte för låg värme. Ta kastrullen av plattan och vispa ner det kalla smöret i klickar. Bred glasyren över kakan och strö över flagad mandel.
  3. Låt kakan kallna i kylen och skär den i rutor eller trekanter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • miia69 26 april 2010

    Har gjort succé hos ALLA - små som stora - som provat. Ett extra plus är att den är extremt enkel att göra... Har du termometer så är det ca 118-119 grader som blir precis lagom kladdigt!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.