Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Successtårta eller Britas tårta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 5-8 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Min mamma Brita, lärde mig detta recept som hon en gång blivit tipsad av Tore Wretman. Mamma fulländade receptet under åren och nu vill jag dela med mig till er. Det är nötbottnar, alternativt mandelbottnar med smörkräm emellan. Serveras som efterrätt eller en god tårta till kaffet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Till Nöt / Mandelbottnarna: Mal nötterna (alternativt mandeln) blanda dessa med florsockret i en skål och rör i potatismjölet. Vispa vitorna från äggen till ett hårt skum. Rör (vispa inte) ned nöt/socker blandningen i den vispade äggvitan. Dela upp denna smet i två tårtformar. Ett tips är att använda bakpapper i botten på formarna, annars kan det bli svårt att få ur nöt / mandelbottnarna. Grädda i ugn i 125 grader ca 40 till 45 minuter. Obs bottnarna skall inte bli hårda som marängbottnar utan åt det sega hållet.
  2. Smörkrämen: Rör ihop de 4 äggulorna, strösockret och vispgrädden i en kastrull. Värm sakta under konstant omrörning (bränner lätt fast i botten på kastrullen) så det hela puttrar lite lätt och du ser att krämen blir tjockare. När du är nöjd med tjockleken på krämen låter du svalna en stund och rör sedan i smöret tills allt är smält.
  3. Lägg upp den första nötbottnen på ett fat och fördela hälften av krämen på denna. Placera nästa botten ovanpå och häll ut resten av krämen på denna. När krämen har svalnat en stund, riv blockchokladen i ett ganska tjockt lager äver tårtan.
  4. Nu har du en smaskig tårta att servera. Bäst är om den får stå och dra sig över en natt innan du serverar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • carjo9 22 mars 2015

    Det finns olika storlekar på blockchoklad, är det en 1/4 del av 200 gram du menar? Ska det vara mörk choklad? Låter annars väldigt gott..

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.