Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sufflé à la Norge

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Min favoritost Jarlsberg. Sufflén kan ätas även när det inte är "Syttende Mai".

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och rör i mjöl. Späd ut med mjölk och rör runt till dess att smeten är jämn och tjock.
  3. Låt den rivna osten smälta i smeten. Låt smeten svalna och rör i äggulorna. Smaka av med salt och socker.
  4. Vispa äggvitorna för hand till ett skum, du ska kunna vända på bunken utan att det ramlar ur. Vänd försiktigt ner dem i smeten. Fördela blandningen i välsmorda formar.
  5. Grädda suffléerna i 175 grader i 25 minuter.
  6. Servera suffléerna med färska bär och bärsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.