Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Suffléplättar med ost

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

En annorlunda och god entrérätt är de här ostfyllda plättarna som inte mättar utan bara retar smaklökarna lite. Man äter lätt ett par per person. Servera dem på en bädd av rucolasallad och strö över några svarta oliver och rostade pinjenötter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Vispa ihop alla ingredienserna till smeten utom äggvitorna. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten.
  3. Grädda plättarna på endast ena sidan tills smeten stannat. Lägg upp de färdiggräddade plättarna på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  4. Lägg ihop dem parvis med de ogräddade sidorna mot varandra – strö cirka 1 msk riven ost på ena halvan innan du lägger ihop plättarna.
  5. Grädda dem mitt i ugnen 5–7 min. Och nu pöser de små plättarna upp, men när de kommer ut ur ugnen blir de som sitt forna jag.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.