En sokiyakimiddag är en trevlig form av bjudning. Du bjuder dina gäster på grönsaker och nötkött som kokas i en god buljong i en panna mitt på bordet! Annorlunda och mycket festligt.
Instruktioner
- Ansa och skär morötter och purjolök i tunna, sneda skivor. Skär även champinjoner, bambuskott och rotselleri i skivor. Lägg upp grönsakerna i grupper på ett stort fat och köttet på ett fat för sig.
- Smörj en stor stekpanna med lite matolja och lägg varje grönsak för sig i grupper i pannan. Koka upp buljong, soja, sherry eller vitt vin och socker i en kastrull. Häll buljongen över grönsakerna och låt sjuda 2-3 minuter.
- Ställ pannan på en värmeställning på bordet. Lägg ner ett lager köttskivor i pannan och koka tills köttet förlorat sin röda färg. Låt varje gäst servera sig själv och lägg ner mer grönsaker och kött allt efter behov.
Publicerat den
1 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar