Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sunnerbokringlor

 
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Mjuka och goda med smör ost, mamma gjorda ofta dessa

Ingredienser

Instruktioner

Smält fettet, häll på mjölken och låt blandningen bli fingervarm ca 37 grader. Smula ner jästen, rör runt så jästen löser sig. Blanda socker och salt med rågmjölet och 3 dl av vetemjölet i en bunke eller assistent. Häll över mjölk och jäst blandningen och arbeta samman till en deg, som får jäsa till dubbel storlek. Tillsätt gräddfilen och hjorthornssaltet, och återstoden av vetemjölet, arbeta ihop degen så att den blir smidig. Baka ut till stora kransar eller kringlor. Låt dem jäsa på plåtar och grädda i 225 grader i ca 6-10 minuter

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.