- Serverar: 2 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Smidigt bröd, som blir väldigt fluffigt och gott!
Instruktioner
- Ugn 200 grader C.
- Blanda ut jästen i det ljumma vattnet så att den löser sig, tillsätt olja och salt, blanda.
Blanda i mjölsorterna, tillsätta Manitoba cream och knåda tills du får en smidig deg. Använd gärna en maskin.
Låt jäsa 35 min under bakduk till dubbelstorlek.
Dela degen i två delar, gör två limpor antingen för hand eller lägg dem i bakform som jag gjort.
Låt jäsa ytterligare 30 min.
Pensla med vatten och strö över bovetekross och flingsalt om man gillar detta.
Låt stå i mitten av ugnen i 25 min.
Svalna på galler under bakduk.
Publicerat den
3 november 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej. Jag brukar inte lyckas med limpor, men det gjorde jag med detta receptet!God smak och lätt att skiva.Det är nu utskrivet och insatt i min receptpärm här i MOTALA. Tack så mycket!