Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Super bröd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Smidigt bröd, som blir väldigt fluffigt och gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200 grader C.
  2. Blanda ut jästen i det ljumma vattnet så att den löser sig, tillsätt olja och salt, blanda. Blanda i mjölsorterna, tillsätta Manitoba cream och knåda tills du får en smidig deg. Använd gärna en maskin. Låt jäsa 35 min under bakduk till dubbelstorlek. Dela degen i två delar, gör två limpor antingen för hand eller lägg dem i bakform som jag gjort. Låt jäsa ytterligare 30 min. Pensla med vatten och strö över bovetekross och flingsalt om man gillar detta. Låt stå i mitten av ugnen i 25 min. Svalna på galler under bakduk.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • gunillas_ 20 februari 2016

    Hej. Jag brukar inte lyckas med limpor, men det gjorde jag med detta receptet!God smak och lätt att skiva.Det är nu utskrivet och insatt i min receptpärm här i MOTALA. Tack så mycket!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.