Mycket pyssel med marsipangubbar, men klart en succé på barnkalaset!
Instruktioner
- Marsipanfigurerna kan göras några dagar innan, pensla isf figurerna med äggvita för att förhindra sprickor i marsipanen. Större figurer (mina var ca 1 dm) kan behöva stödjas upp med tex tandpetare eller grillpinne.
- När du är redo att börja med själva tårtan så är det bäst att göra tårtbotten först. Vispa då ägg och socker poröst. Blanda sedan alla torra ingredienserna i en bunke och skikta ner i ägg/socker smeten. Grädda i ugnen på 175 grader tills kakan blivit fast och fått färg. Låt svalna och skär sedan till bottnarna så du får tre delar. Låt gärna tårtbotten stå kallt över natten.
- Fluffen skall också stå över natten (minst i 6 timmar) kallt. På svag värme smälter du samman Ahlgrens bilar och grädden. Efter vilan i svalen vispas massan upp, var uppmärksam.
- Jordgubbarna vispade jag ner i halvvispad grädde.
- Sedan är det bara att lägga på en av fyllningarna på vardera lager, sätta över marsipanen och sedan dekorera.
- Borgen är gjord av kexchoklad som jag limmat ihop med hjälp av florsocker och vatten. (endast några droppar vatten).
Publicerat den
31 maj 2011
Liknande recept
Skriv kommentar