Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Superduper mör fläskytterfile

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 3-5 portioner
Skriv ut

Ett slarv gjorde att jag hanterade fläskytterfilen på nedanstående sätt, men det blev en glad överraskning för att köttet blev såååå himla mört och jättegott av den smakrika marinaden.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop marinaden och förvara i en glasburk.
  2. Rensa filén från eventuella hinnor och skär därefter skivor ca 2 cm tjocka. Salta och peppra och stek i smör ca 2-3 min på varje sida. Låt kallna och frys därefter in skivorna.
  3. När de ska användas, ta fram och tina skivorna och lägg dessa i en plastpåse. Häll över marinaden i påsen och ’mojsa runt’ så alla skivor får marinad på sig. Förvara i kylskåp 2-4 timmar. Ta ut skivorna minst en halvtimme innan de ska ätas. Värm skivorna på tallrik i micron, ej på högsta värmen, ca 1-2 min

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • gomita 1 juli 2014

    Måste köttet frysas in efter stekning? Kan man inte lägga det i marinaden utan att frysa det först?

  • Roskerstin 2 juli 2014

    gomita - Självklart går det att göra så. Men nu hade jag infryst kött och tog fram det för att använda och gjorde så som jag beskrivit. Och jag tror att mörheten beror på detta hanterande, men jag har ingen aning. Det är ju bara att prova sig fram.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.