- Serverar: 2-3 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Lätt att göra och snabbt går det också. En bra dessert som inte behöver förberedas och som kan göras medan gästerna väntar...
Instruktioner
- Använd matberedare eller blender.
Häll först ner kesellan. Häll ner bären och sockret medan du kör matberedaren/blendern pulsvis. När allt blandat sig och inga hela bär syns är det klart.
- Lägg upp glassen i lagom stora portionsskålar eller glas. Om du vill kan du dekorera glassen med rivet citronskal och mynta eller citronmeliss som förhöjer smakupplevelsen. Det går givetvis också att dekorera med ett par färska björnbär och ett blad från björnbärsbusken, som jag gjorde.
- Bären kan med fördel plockas färska och sedan frysas in några timmar innan. Frys dem styckvis på en bricka så slipper du att de fryser ihop och blir svåra att blanda med resten av ingredienserna.
- Går också att använda andra bär och variera med exempelvis vaniljkesella (då behövs ju inte sockret heller).
Publicerat den
26 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar