Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Superenkel glass med whisky.

(3 kommentarer)  
 • Serverar: 4-6 portioner
 • Tid: 4 timmar 20 minuter
Skriv ut

Jag gillar glass, och i synnerhet min egen. En dag var jag för trött för att separera ägg, och inte hade jag nåt florsocker heller. Sen dess har jag experimenterat med smaksättningar och denna är min favorit.

Ingredienser

Instruktioner

 1. Sätt chokladen på smältning. Vispa ihop ägg, socker och honung. Stort och pösigt ska det bli. När chokladen smält, blanda i whiskyn. Jo, det går. Det är bara inte helt enkelt. Det blir först hårt och grynigt, sen löser det sig, och all whiskyn går faktiskt i. Whiskyn? Jag rekommenderar Glenlivet Nadurra, Scapa och Balblair. För whiskyälskaren påpekar jag att grainsmaken i blends förstärks i glassen. Vispa grädden. Den bör bli ganska hård. Vispa ut chokladmassan i äggsmeten. Handvisp är att föredra. Blanda i grädden. Här har vi det kritiska elementet. Använd gärna handvispen igen men VISPA INTE. Om du gör det blir glassen för hård för att äta. Vänd ihop det lugnt och varsamt, men omsorgsfullt. Annars får du frysta gräddklickar i glassen. Häll i form och frys. Sockerkaksformar är perfekta.
 2. Glass och whisky. Det är en halv semester bara det...

Liknande recept

Kommentarer (3)

 • Christer_76 14 maj 2010

  Kanon god glass.jag använde Glenlivet Nadurra. Riktigt god med mycket whisky smak kan rekomenderas til alla som gillar god whisky. Ska bjuda på den nästa whisky träff med whisky klubben Bolum D/S

 • bjboman 9 juni 2012

  Vi har nyss ställt in 2 st formar med denna supergoda glass (smet än så länge). Kunde inte låta bli att "slicka skålen" innan disken. Tror också att denna grädde kan vara god att lägga i en tårta för en vuxenfest!. Ni som bara läser detta ska jag säga er: ni MÅSTE bara göra glassen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • mulfi 21 januari 2013

  Supergott! Bytte ut en ca 1/3 av grädden till mjölk då jag inte tycker om så gräddig glass, blev kanon med glassmaskin...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.