Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Superfräscha vitnamesiska vårrullar

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Här kommer ett recept på wonderbara vårrullar! En otroligt fräsch rätt som man kan egentligen fylla med precis vad man vill, helt i enlighet med egen smak och tycke, men jag anger receptet utifrån vad vi hade i dem sist.

Ingredienser

Instruktioner

Börja med att koka glasnudlarna enligt anvisningen på paketet, kyl snabbt därefter. Finhacka chilin och blanda ihop alla ingredienser som ska vara i vårrullarna. Krydda med mynta, limesaft, koriander, salt och peppar efter eget tycke och smak. Värm därefter vatten i en kastrull så att du precis kan sätta ner ett finger utan att det bränns alltför mycket. Doppa ett rispapper i 5-10 sekunder, allt beroende på hur varmt vattnet är samt hur fingerfärdig du är. Lägg det därefter plant på en skärbräda eller direkt på köksbänken. Lägg 2-3 matskedar av fyllningen i mitten på rispappret. Vik först in nedre kanten, därefter sidorna och rulla till sist ihop till en rulle. Lägg upp på ett serveringsfat. Upprepa processen tills du har 12 färdiga vårrullar. Servera direkt och njut tillsammans med Nouc Cham-sås. Se mitt recept!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.